W dniu 26 lutego 2023 r. na terenie Wydziału Mechaniczno-Technologicznego Politechniki Rzeszowskiej odbyło się Walne Zebranie Członków Automobilklubu Stalowa Wola.

Podczas Walnego Zebrania Członków ASW, odczytane zostało sprawozdanie z działalności Automobilklubu za okres 2019-2022. Przedstawione zostały najważniejsze imprezy motoryzacyjne organizowane w ostatnich 4 latach. Wymieniono wyróżniających się zawodników i najważniejsze osiągnięcia załóg reprezentujących nasz Automobilklub.

Wybrany został nowy Zarząd Klubu w składzie:
Prezes - Bogdan Krysa
V-ce Prezes ds. Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego - Tomasz Jarmuł
V-ce Prezes ds. Sportu i Turystyki - Mariusz Moskal
Skarbnik - Jacek Dąbal
Sekretarz Zarządu - Henryk Drzymała.

Skład Zarządu uzupełnili także:
Andrzej Ciak
Henryk Kowal
Tomasz Stec
Dawid Sobiło

Uczestnicy obrad przegłosowali również wnioski nadające tytuł "Honorowego Członka Automobilklubu Stalowa Wola" Henrykowi Drzymale i Andrzejowi Ciakowi.
Wybrano Komitet Organizacyjny Obchodów 50-lecia Automobilklubu, w osobach: Dawida Sobiło, Jana Garbacza i Prezesa Automobilklubu. Dziekan Wydziału dr hab. inż. Andrzej Trytek przedstawił historię Wydziału Mechaniczno-Technologicznego, bazę dydaktyczną, ofertę kształcenia oraz najważniejsze osiągnięcia studentów i pracowników wydziału.

Uczestnicy Walnego Zebrania mogli także - dzięki uprzejmości pracowników WMT - wziąć udział w pokazie robotów przemysłowych, drukarek 3D oraz zasiąść w symulatorze spawania. Zaprezentowana została także Wystawa Pojazdów Zabytkowych Członków Automobilklubu znajdująca się w garażu podziemnym.

Zdjęcia do obejrzenia na naszym profilowym facebook'u - TUTAJ.